Kaffe er en væsentlig del af mange menneskers hverdag. Men om sommeren, når termometeret når høje temperaturer, har folk ofte ikke lyst til at drikke varm kaffe for at varme dem op. Derfor findes der en kold udgave af kaffe – iskaffe. Ingen ved hvem der kom på ideen, men det var nok et geni ;)
Iskaffe er grundlæggende Classic kaffe, men den skal ikke koges. De grundlæggende ingredienser er is og kaffe (espresso). Resten er op til din fantasi.
Her er 5 opskrifter og ideer til at lave en forfriskende kaffe.
1. Classic iskaffe
Du skal bruge : espresso eller doppio (dobbelt espresso), 2 dcl mælk, is
Fremgangsmåde : Lav en espresso og lad den køle af (du kan tilsætte sukker hvis du vil). Pisk mælken med en shaker eller piskeris. Hæld is i et højt glas, tilsæt den tilberedte iskaffe og fyld langsomt op med den piskede mælk. Drys den tilberedte iskaffe med stødt kanel, hakkede nødder eller chokolade.
2. DALGONA iskaffe
Du skal bruge : 2 spiseskefulde instant kaffe, 2 spiseskefulde granuleret sukker, 2 spiseskefulde kogende vand, 250 ml mælk, is.
Fremgangsmåde : Bland kaffe, sukker og kogende vand i en skål. Pisk disse ingredienser med et piskeris eller håndmikser, indtil de er cremet (ca. 5 minutter), du skal få en lysebrun cremet konsistens. Kom isterninger i et mellemstort glas, tilsæt kold mælk og top med det tilberedte kaffeskum.
3. TONIC iskaffe
Du skal bruge : espresso, tonic, iscitron
Fremgangsmåde : Fyld glasset med is og tonic. Tilbered en espresso og hæld den langsomt over glassets kant med en ske, så tonicen ikke blander sig med kaffen. Citron kan tilsættes til den tilberedte drik.
4. Iskaffe MED IS
Du skal bruge : afkølet espresso, mælk, is, sirup
Fremgangsmåde : Hæld kaffe, mælk og sirup efter eget valg i en shaker eller et forsegleligt glas og bland. Tilsæt isterninger, blandet kaffeblanding og til sidst en kugle is.
5. Iskaffe som KAFFEGRUND
Du skal bruge : espresso, mælk, sirup
Fremgangsmåde : Tilbered kaffen og frys den ned som isterninger. Når den er frosset, knus eller bland kaffeisen og kom den i et glas. Dæk med lidt kold mælk. Hæld sirup over toppen eller drys med chokoladechips eller knuste nødder.
TIP: Classic iskaffe kan kombineres med ahornsirup, kondenseret mælk eller karamel.
Bonus: Hjemmelavet karamelsirup – opskrift:
Du skal bruge : 250 g granuleret sukker, 1 spsk citronsaft, 130 ml vand (50 og 80 ml successivt)
Fremgangsmåde : Bland sukker, citronsaft og 50 ml vand i en gryde. Opvarm på medium varme. Rør ikke, bare ryst gryden lidt. Når siruppen når en mørk ravfarvet farve, tilsæt gradvist (3 gange) det resterende vand og vent til siruppen begynder at koge igen. Tag derefter af varmen og lad det køle af. Karamelsirup tilberedt på denne måde holder i flere måneder i en lukket flaske.
Vi håber, vi har inspireret dig og din appetit. Vi håber, vi har inspireret dig og din appetit.
Skål! :)